• Χριστούγεννα στην πόλη
    “Χριστούγεννα στην πόλη” - εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά πολιτιστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, Κουκλοθέατρο, Ζαχαροπλαστική, Μουσικές παραστάσεις, Δρώμενα, Αφήγηση παραμυθιών. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 με το άναμμα του Δέντρου και θα διαρκέσουν έως την 1 Ιανουαρίου 2016. Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Πλατείας Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), στον πεζόδρομο, στο Θέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ καθώς και σε άλλους χώρους του Δήμου μας.
  • Πρόγραμμα Μικρού Φεστιβάλ Καλαμαριά 2015
    Ο Δήμος Καλαμαριάς αναπτύσσει ένα πρόγραμμα δράσεων που τον αναδεικνύει σε πρωτοπόρο Δήμο στην διαχείριση και παραγωγή πολιτιστικού προγράμματος. Οι δυνατότητες του Δήμου, η δυναμική νεολαία της Καλαμαριάς αλλά και οι νέες τεχνολογίες και τα νέα καλλιτεχνικά ρεύματα πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν και να καταστήσουν την Καλαμαριά πρωταγωνίστρια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται για πρώτη φορά το Μικρό Φεστιβάλ, μια δράση που φιλοδοξεί να μεταφέρει στην Καλαμαριά την διεθνή εμπειρία των αποκαλούμενων «φεστιβάλ τσέπης», pocket festivals. Στόχοι του Μικρού Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη παραστάσεων και δημιουργικών γεγονότων νέων καλλιτεχνών, αλλά και σχημάτων της Θεσσαλονίκης με παραγωγές που έχουν ιδιαίτερη πολιτιστική εμβέλεια. Η Καλαμαριά καθίσταται με τον τρόπο αυτό  χώρος που συνάντησης των ρευμάτων του πολιστικού γίγνεσθαι, βήμα όπου οι δημιουργοί θα μπορούν να συνομιλούν με το κοινό σε μια διαδραστική διαδικασία που εκτός από θεατές θα τους καθιστούν μετέχοντες στα δρώμενα. Οι παραγωγές που θα φιλοξενούνται στο Μικρό Φεστιβάλ θα στεγάζονται στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
  • Mικρό φεστιβάλ - Καλαμαριά 2015
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 10/12 2015 - 01/01 2016 Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά πολιτιστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων με τίτλο “Χριστούγεννα στην πόλη”. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 με το άναμμα του Δέντρου και θα διαρκέσουν έως την 1 Ιανουαρίου 2016. Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Πλατείας Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), στον πεζόδρομο, στο Θέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ καθώς και σε άλλους χώρους του Δήμου μας. Ειδικότερα οι εκδηλώσεις αφιερώνονται στα παιδιά δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να εκφραστούν δημιουργικά, να απολαύσουν μαζί με τους γονείς τους, δρώμενα, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθεάτρου, καραγκιόζη, αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών και δημιουργικά εργαστήρια εικαστικών και ζαχαροπλαστικής. Η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς,  θα μεταμορφωθεί σε γιορτινό χριστουγεννιάτικο σκηνικό  με  τους διακοσμημένους υπαίθριους  χώρους  και τα 3 ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενούν καθημερινά ποικίλες δράσεις. Είναι το εντυπωσιακό Σπίτι του Αη Βασίλη, το Ζαχαρόσπιτο και το Σπίτι των Ξωτικών. Tο σκηνικό θα συμπληρώνεται από το γιορτινό Carousel 34 θέσεων, το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι και το επιβλητικό φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Παράλληλα θα φιλοξενήσουμε μπάντες με παραδοσιακή μουσική, συναυλίες καθώς και δρώμενα με αφήγησεις παραμυθιών από γνωστούς ηθοποιούς στο θέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά 17:00-21:00 και σαββατοκύριακα - αργίες 11:00- 15:00 & 17:00-21:00.